Kalite Yönetim Biriminden YÖKAK İzleme Programı Hazırlık Toplantısı

16 Ağustos 2022 tarihinde Kalite Yönetim Birimi eylül ayının sonunda gerçekleştirilecek izleme programı için Yabancı Diller Yüksek Okulu Konferans Salonunda hazırlık toplantısı gerçekleştirdi.

Milli Savunma Üniversitesinden Nezaket Ziyareti

10 Ağustos 2022 tarihinde Milli Savunma Üniversitesi Rektörümüze nezaket ziyaretinde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı’dan Üniversitemize Ziyaret

10 Ağustos 2022 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı üniversitemizi ziyaret etti.

Dalgakıran’ın CEO’sundan Rektörümüze Ziyaret

9 Ağustos 2022 tarihinde Dalgakıran’ın CEO’su Steven Young üniversitemizi ziyaret ederek Rektörümüz Yıldız’la bir araya geldi. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyaret çerçevesinde üniversite ve sanayi iş birliklerinin genişletilmesi hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Marmara Üniversitesi Yönetiminden Üniversitemize Ziyaret

9 Ağustos 2022 tarihinde Marmara Üniversitesi Rektörü ve beraberinde gelen heyet üniversitemizi ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette iki üniversite arasında yapılabilecek ortak projeler hakkında görüşüldü.

Allianz Türkiye’den Üniversitemize Ziyaret

8 Ağustos 2022 tarihinde Üniversitemizi ziyaret eden Allianz Türkiye ekibi Rektörümüz Yıldız’la bir araya geldi.

Genç Öğretim Üyemizin Uluslararası Arenada Büyük Proje Başarısı

Dr. Öğr. Üyesi Çağatay Elibol'un yürütücü olarak, Yıldız Teknik Üniversitesi, Almanya - Fraunhofer Enstitüsü IWU ve Chemnitz Teknik Üniversitesi ortaklığında sunmuş olduğu "WaxCelMet - Design and efficient manufacturing of cellular wax/metal structures for heat exchange and thermal energy storage applications" başlıklı çok uluslu CORNET (COllective Research NETworking) proje önerisi, hem Almanya hem de Türkiye tarafından desteklenmeye layık görülmüştür. Öğretim üyemizi tebrik eder, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği alanında göstermiş oldukları uluslararası başarılarının devamını dileriz.

Bosch Türkiye CEO’su Daniel Korioth Üniversitemizi Ziyaret Etti

Alman firması Bosch’un Türkiye CEO’su 4 Ağustos 2022 tarihinde Üniversitemizi ziyaret etti.

SAMPAŞ Holding İş Birliği Toplantısı

29 Temmuz 2022 tarihinde SAMPAŞ Holding ile “Akıllı Şehirler Araştırma ve Uygulama Merkezi İş Birliği Projesi” hakkında bilgilendirme ve iş birliği görüşmeleri gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız, Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlileriyle Buluştu

28 Temmuz 2022 tarihinde Türk-Alman Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Aysel Uzuntaş ve Genel Koordinatörümüz Prof. Dr. Ferit Küçükay, Yabancı Diller Yüksekokulunu ziyaret ederek öğretim görevlileri ile bir araya geldi.

İbn Haldun Üniversitesi Rektöründen Nezaket Ziyareti

28 Temmuz 2022 tarihinde İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan, TAÜ Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Dışişleri Komisyonu Başkanı Kılıç’ın TAÜ Ziyareti

2013-2017 yılları arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini yürüten 27. Dönem İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, TAÜ Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız’ı ziyaret etti.

Yabancı Diller Yüksekokulunda Devir Teslim Töreni

Prof. Dr. Leyla Coşan, 2547 sayılı Kanunun 20/b maddesi ve Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliğinin 12. maddesi uyarınca 26 Temmuz 2022 tarihi itibariyle Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü olarak görevlendirildi.

Rektör Yıldız Aday Öğrencilerle Bir Araya Geldi

25-27 Temmuz 2022 tarihleri arasında TAÜ Beykoz Kampüsü’nde düzenlenen TAÜ Tanıtım Günlerinin ilk oturumuna katılan Rektör Prof. Dr. Cemal Yıldız, aday öğrenciler ve ailelerine Üniversitemizi tanıttı.

TAÜ, Öğrenci Memnuniyetinde İlk Sıralarda

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2022 verilerine göre Türk-Alman Üniversitesi, devlet üniversiteleri arasında 7. sırada yer aldı.

Uluslararası Triboloji Konseyinde Bizden Biri: Dr. Öğr. Üyesi Çağatay Elibol

Üniversitemiz Fen Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Çağatay Elibol International Tribology Council [ITC] Türkiye Temsilcisi & Kıdemli Üye olarak seçilmiştir.

Yeşilay Beykoz Şubesi’nden TAÜ’ye Ziyaret

22 Temmuz 2022 Cuma günü Yeşilay Beykoz Şubesi’nden Başkan Dr. Mahmut Talha Uçar, Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Mahmut Gür ve Psikolojik Danışman Şeyma Baki, TAÜ Rektörlüğü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) Sanayi Çalıştayı

7 Temmuz 2022 tarihinde Türk-Alman Üniversitesi ev sahipliğinde sanayi devi firmaların temsilcilerinin katılımıyla Yaratıcı Medya Laboratuvarı Salonunda “Sanayi Çalıştayı” gerçekleştirildi.

TAÜ ASAŞ İş Birliği Toplantısı

Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız ve Türk-Alman Üniversitesi Yüzey Araştırmaları ve İnovasyon Merkezi Genel Müdürü, Fen Fakültesi Dekan Vekili Dr. Çağatay Elibol, ASAŞ Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Safa Bayar Yavuz ile beraberindeki heyeti kampüsümüzde ağırladı.

Rektör Yıldız, Uluslararası Yarışmada Ödül Alan Öğrencimizi Tebrik Etti

Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aysel Uzuntaş, katıldığı Uluslararası Regeneron ISEF 2022 Yarışmasında ülkemizi temsil eden TAÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Hazırlık Sınıfı öğrencisi Yavuz Bülent Yurduseven’in başarısını tebrik etti.